Festival Key of Life, over de invloed van de wetenschap op ons leven

Een uniek festival dat twee sleutels tot het leven behandelde: de wetenschap en de kunsten.

Het thema van dit festival was ‘The body and the brain’. Ik heb me laten inspireren door een figuur van Michelangelo en de illustraties van Cajal (hoogleraar Pathologische Anatomie) die de fijne structuur van het zenuwstelsel ontdekte in 1887 en dat haarfijn kon tekenen.

Vormgeving van de identiteit en alle uitingen voor dit festival; posters, banners, flyers, advertenties, tickets, programma, etc.

Festival Key of Life stelde samen met Leidse cultuurinstellingen een programma samen waarin kunst de invloed van wetenschappelijke ontwikkelingen op onze wereld laat zien. Dit In de vorm van kunst, theater, debat en ontmoetingen waar het publiek betrokken bij werd.

Marijke Reuvers (directeur van het festival) en Robert Zwijnenberg (hoogleraar Relatie kunst en natuurwetenschap, Universiteit Leiden) hebben toen een wervelend, uitdagend en vernieuwend festival neergezet.

Key of Life startpunt Hackel. Studenten Beeldende Kunst (foto: Marijke Reuvers)

Deze foto laat de sfeer zien van één van de bijzondere locaties van het festival. In een oud elektriciteitscomplex stelden studenten Beeldende Kunst van diverse opleidingen hun werk tentoon (foto: Piet Vernimmen).

Key of Life Leiden NS station
Key of Life poster in de binnenstad van Leiden
Key of Life PR tuk tuk en krant

In de hele binnenstad van Leiden was er aandacht voor het festival.

Theater of Talks Prof. Dick Swaab (foto: Luca di Tommaso)

Tijdens Talks on the Brain houden wetenschappers en kunstenaars krachtige presentaties over ons lichaam, onze hersenen en de menselijke ziel, met o.a. prof. dr. Dick Swaab (foto: Luca di Tommaso).