Elke opdracht heeft een verhaal, daar luister ik aandachtig naar en ga op zoek naar de juiste vorm en beeld(taal) die daarbij past. Dat vraagt om onderzoek en contact met de opdracht(gever). Tijdens het werken aan een opdracht probeer ik bij de kern te komen wat gezien en verteld wil worden. Uitvinden waar informatie verborgen zit, welke vorm en typografie kan hieraan gegeven worden en die zichtbaar maken.

Mijn stijl laat zich omschrijven als kleurrijk en fijnzinnig. Mijn manier van werken is intuïtief en open. Met enthousiasme pak ik de opdracht aan, altijd vanuit vertrouwen, betrokkenheid en met toewijding.

Een goede samenwerking geeft veel voldoening en kwaliteit. Producties, zoals magazines, boeken, brochures en tentoonstellingen kan ik door vele jaren ervaring initiëren, coördineren en vormgeven. Ik werk nauw samen met een netwerk van creatieve professionals, multi media experts, drukkerijen en grafische bedrijven.

welkom op mijn site

‘Al vanaf mijn jonge jaren wilde ik een verhaal vormgeven. Hoe kan ik iets laten zien en vertellen? De stap om kunstacademie, grafische- en typografisch vormgeving te gaan doen was de juiste en boeit me tot op de dag van vandaag.’

Opleidingen
• 
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, grafische- en typografische vormgeving (1986-1991).
• Middle management training art directors, Sanoma uitgevers (1996-1997).
• Phoenix, opleiding Professionele Communicatie (2012-2015).

Ruim 20 jaar ervaring bij diverse bureaus, uitgeverijen en redacties en met het runnen van een eigen ontwerpstudio. Ik heb veel gewerkt in teams met hoofdredactie, projectleiders, tekstredacteuren, managers, vormgevers, fotografen, stylisten en dtp’ers. De laatste jaren werk ik steeds meer voor de kunst- en cultuursector en voor het onderwijs.

Sinds vijf jaar werk ik geheel zelfstandig als grafisch ontwerper onder mijn eigen naam.

Zie voor meer informatie ook LinkedIn.

Deze website is een digitale kennismaking. Graag maak ik tijd voor een echte ontmoeting, bel of stuur me een mail.

welkom
op mijn site

‘Al vanaf mijn jonge jaren wilde ik een verhaal vormgeven. Hoe kan ik iets laten zien en vertellen? De stap om kunstacademie, grafische- en typografische vormgeving te gaan doen was de juiste en boeit me tot op de dag van vandaag.’

Elke opdracht heeft een verhaal, daar luister ik aandachtig naar en ga op zoek naar de juiste vorm en beeld(taal) die daarbij past. Dat vraagt om onderzoek en verbinding met de opdracht(gever). Tijdens het werken aan een opdracht kom ik bij de kern van wat gezien en verteld wil worden. Uitvinden waar informatie verborgen zit, welke vorm en typografie kan hieraan gegeven worden en die zichtbaar maken.

Mijn stijl laat zich omschrijven als kleurrijk en fijnzinnig. Mijn manier van werken is intuïtief en open. Met enthousiasme pak ik de opdracht aan,, altijd vanuit vertrouwen, betrokkenheid en met toewijding.

Een goede samenwerking geeft veel voldoening en kwaliteit. Producties, zoals magazines, boeken en tentoonstellingen kan ik door vele jaren ervaring initiëren, coördineren en vormgeven. Ik werk nauw samen met een netwerk van creatieve professionals, multi media experts, drukkerijen en grafische bedrijven.

Opleidingen
• 
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, grafische- en typografische vormgeving (1986-1991).
• Middle management training art directors, Sanoma uitgevers bv. (1996-1997).
• Phoenix, opleiding Professionele Communicatie (2012-2015).

Ruim 20 jaar ervaring bij diverse bureaus, uitgeverijen en redacties en met het runnen van een eigen ontwerpstudio. Ik heb veel gewerkt in teams met hoofdredactie, projectleiders, tekstredacteuren, managers, vormgevers, fotografen en stylisten. De laatste jaren werk ik steeds meer voor de kunst- en cultuursector en voor het onderwijs.

Sinds vijf jaar werk ik geheel zelfstandig als grafisch ontwerper en art director onder mijn eigen naam.

Zie voor meer informatie ook LinkedIn.